Dušené papriky s vejci a sýrem - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg dužnaté nepálivé zelených paprik, 5 dkg rostlinného tuku, 4  vejce, 10 dkg strouhaného tvrdého sýra, pažitka, sůl
Paprikové lusky omyjeme a osušíme. Potom je opečeme nad plamenem nebo ze všech stran na rozpálené plotýnce. Slupku sloupneme, z lusků odstraníme semeníky a stopky a nakrájíme je na 5-7 mm široké nudličky. Komu tužší slupky na paprice nevadí, ušetří si práci s opékáním nebo opalováním a loupáním lusků. Nakrájené papriky dáme na rozpálený tuk, osolíme, přilijeme nepatrné množství vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Vejce dobře rozšleháme, vmícháme do nich polovinu strouhaného sýra a nalijeme na papriky. Osolíme a necháme vejce srazit. Podáváme posypané na talířích druhou polovinou strouhaného sýra. Můžeme dochutit jemně nakrájenou pažitkou nebo petrželkou. K takto upraveným paprikám jsou vhodné tenké, nasucho opečené krajíčky chleba pomazané rostlinným tukem nebo máslem nebo připravené jako topinky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka