Papriky plněné houbami, masem a rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  paprik, 40 dkg vepřového plecka, 20 dkg rýže (dušená), 10 dkg žampiónů, 1  cibule, 10 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/2 šálku smetany, 1  žloutek, 2 lžíce tvrdého sýra, zelená petrželka
Maso nakrájíme na menší kousky a dusíme na polovině tuku a cibuli do měkka. Když šťáva vysmahne, zaprášíme ji moukou a pak zředíme a rozvaříme. Maso drobně nakrájíme, přidáme dušenou rýži, polovinu na plátky nakrájených podušených žampiónů a touto směsí naplníme vyčištěné papriky. Srovnáme je na vymaštěný pekáček, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak je zalijeme smetanou se žloutkem a posypeme zbytkem hub. Prohřejeme a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka