Plněné papriky - recept cpt. Cooka
1 porce:  10 dkg mletého masa, 2 dkg oleje nebo vepřového sádla, 14 dkg paprik, 10 g rýže, 2 dkg cibule, 3 dkg rajčat, 5 g zelené petrželky, 5 g hladké mouky, vejce, 4 dkg kyselého mléka, 2 g soli, 2 g mletého pepře
1. K masu přimícháme drobně nakrájenou cibuli, nastrouhaná rajčata, očištěnou a omytou rýži (uvařenou), 2/3 oleje, mletý pepř, petrželku, trochu vody a trochu soli (pokud maso není solené). Vše rozmícháme. Tento způsob je dietní a nejjednodušší.
2. Do 2/3 studeného sádla s přidanou vodou a solí přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Přidáme čerstvě uvařenou rýži, rozmícháme a přidáme nakrájená rajčata. Osolíme a zalijeme horkou vodou v poměru 1:1 s rýží. Vaříme do vyvření vody. Ješte horkou rýži smícháme s mletým masem. Prokládáme solí, mletým pepřem, nařezanou petrželkou a rozmícháme.
Středně velké papriky umyjeme ve studené vodě, očistíme od stopek a semen a znovu vypláchneme. Posolíme zevnitř a naplníme již připravenou nádivkou. Obalíme v mouce a pokládáme ve dvou řadách do hrnce a přidáme olej. Přitiskneme talířem a zalijeme do 2/3 horkou vodou a vaříme asi 1 hodinu (v tlakovém hrnci asi 15 minut).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka