Provensálská rajská jablíčka s vejci - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  rajčat, 6  vajec, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 2 dkg másla, 1 lžička moučkového cukru, zelená petrželka, mletý pepř, sůl
Rajská jablíčka podélně rozkrojíme, posolíme, na každé přidáme špetku cukru a necháme deset minut odpočinout. Mezitím na pánvi rozehřejeme olej s máslem a rajská jablíčka do něj pokládáme naříznutou stranou. Kolem nasypeme na drobno nakrájenou cibuli. Během pečení do jablíček často pícháme vidličkou, aby rychleji pouštěla šťávu. Asi za čtvrt hodiny je otočíme a šťávu necháme trochu zkaramelizovat.
Konečně na pánev mezi rajská jablíčka rozklepneme vejce jako 'volská oka'. Všechno posypeme sekanou petrželí, rozsekanaým česnekem, pepřem a solí. Podáváme s černým nebo bílým chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka