Rajčata plněná rýží a houbami - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  rajčat, 12 dkg rýže, 4 dkg tuku, 20 dkg čerstvých hub, 5 dkg tvrdého sýra na strouhání
Omytá rajčata seřízneme a lžičkou opatrně vydlabeme. Dřeň můžeme přidat do polévky. Očištěné houby nakrájíme na plátky a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Na části tuku osmahneme vypranou spařenou rýži, přidáme houby a zalijeme vařící osolenou vodou v objemu jednoho a půl množství rýže a dusíme doměkka. Rýží naplníme rajčata, dáme je na vymaštěnou pánev nebo ohnivzdornou misku, posypeme strouhaným sýrem a v troubě krátce zapékáme. Podáváme s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka