Rajčata plněná zapečená - recept cpt. Cooka
4 porce:  8  rajčat, 1 lžíce oleje, 2  cibule, 1 šálek rýže, 2.5 šálku vody, 6 dkg másla, 10 dkg čerstvých hub, zelená petrželka, 1 lžíce rajčatového protlaku, 20 dkg pečeného masa nebo vařené, sůl
Rajčata seřízneme, vnitřek vydlabeme a necháme je okapat. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme opranou rýži, osušíme a pak zalijeme vařící vodou. Dusíme pod pokličkou 12 minut. Na polovině másla podusíme na plátky nakrájené houby, přidáme sekanou zelenou petržel, jemně usekané maso, podle chuti osolíme a ochutíme rajčatovým protlakem a propasírovanou šťávou z vnitřků rajčat. Směsí naplníme rajčata, postavíme je do zapékací misky, podlijeme tukem a lžící vody a zapečeme v troubě asi půl hodiny. Podáváme jako předkrm s houskou nebo jako hlavní jídlo s bramborovou kaší.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka