Rajčata s lilkem nebo s patisony - recept cpt. Cooka
4 porce:  3/4 kg rajčat, 3/4 kg lilku, olej (podle potřeby), 3 stroužky česneku, hladká mouka, sůl, zelená petrželka
Lilek oloupeme (zcela malé patisony velikosti jablka není zapotřebí loupat). Nakrájíme na plátky asi 3/4 cm silné, posolíme, poprášíme moukou a na pánvi s rozpáleným olejem nebo máslem upečeme. Rajčata spaříme, zchladíme a oloupeme. Pokrájíme je na silnější kolečka a v jiné pánvi nebo ve skleněné míse je na oleji nebo másle opečeme. Dříve je však posolíme a posypeme usekaným česnekem. Jakmile jsou hotová, obložíme je opečenými plátky lilků a vše posypeme petrželkou.
Přílohy: toasty, tmavý chléb, podáváme-li tento pokrm jako předkrm. Je-li to pokrm hlavní, podáváme suchou rýži.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka