Pohankové placky plněné špenátem - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg špenátu čerstvého nebo třetinu zmrazeného, 2.5 dkg rozinek, 2.5 dkg piniových semínek, 9 cl mléka, 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička olivového oleje, 2.5 dkg parmazánu
Upečeme placky podle receptu na palačinky z pohankové mouky. Čerstvý špenát dusíme bez podlévání 5 minut (zmrazený připravíme podle návodu), smícháme s piniovými oříšky, rozinkami, mlékem a muškátovým oříškem. Náplň důkladně rozmícháme, na každou placku dáme 2 lžíce a složíme je do tvaru vějíře. Placky dáme do ohnivzdorné mísy, potřeme olejem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Zakryté fólií pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut při 180°C.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka