Špenát dušený - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg špenátu čerstvého nebo polovina zmrazeného, 5 dkg tuku, 1  cibule, 2 dkg hladké mouky, 1  žloutek, 1/8 l mléka, sůl
Čistě opraný špenát krátce povaříme v dostatečném množství vody. Když jsou listy měkké, scedíme je a vodu dáme zvlášť. Špenát umeleme na masovém strojku. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou ze špenátu a přidáme špenátový protlak. Špenátový pokrm zjemníme mlékem, případně žloutkem. Můžeme přidat i kousek česneku. Podáváme s vařenými vejci a brambory.
Zpracováváme-li zmrazený špenát, připravíme si cibulovou jíšku, do které přidáme zmrazený blok špenátu. Po chvíli jej nožem rozkrojíme na více dílů, aby se lépe prohříval, a mícháme. Špenát dusíme jen 4 minuty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka