Špenátové krokety II - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg syrového špenátu, 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 lžíce polohrubé mouky,  trochu mléka, 2  vejce, sůl, mletý pepř, strouhanka (podle potřeby), olej na smažení
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech mlékem a vymícháme na hustou kaši. Přidáme povařený, nahrubo usekaný špenát a dáme vychladnout. Do polovychladlé kaše přimícháme žloutky, sůl, pepř a dle potřeby zahustíme strouhankou. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných bílcích a smažíme poměrně krátce, protože všechny přísady jsou předvařeny. Hotové klademe na papírové ubrousky, aby okapaly.
Podáváme jako přílohu k pečením nebo jako samostatný pokrm se saláty.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka