Špenátové lívanečky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg špenátového protlaku, 1.5 lžíce másla, 1.5 lžíce polohrubé mouky, 1 malá cibule, sůl, mletý pepř, 2  vejce, máslo na formu
Špenát necháme rozmrazit a vodu odkapat. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme odkapanou vodou ze špenátu nebo mlékem a povaříme na hustou kaši. Po odstavení z plotny přimícháme špenát, žloutky a z bílků tuhý sníh. Je-li směs řídká, přidáme vláčnou strouhanku. Pečeme na másle lívance, plníme dušenými žampióny nebo dušeným mozečkem s vejci a spojujeme po dvou k sobě. Zdobíme syrovou zeleninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka