Fazolová se sušenými švestkami recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg fazolí, 2  brambory, 10 dkg sušených švestek, 1/4 l kysané smetany, 4 dkg tuku, 4 dkg hladké mouky,  trochu cibule, sůl, 1.3 l vody
Švestky dobře omyjeme a dáme alespoň na 1 hodinu do vody. Rovněž tak předem vložíme do vody fazole, aby se rychleji uvařily. Namočené fazole dáme vařit. Když začnou měknout, přidáme oloupané, na kostky nakrájené syrové brambory a rozředěnou cibulovou jíšku, kterou připravíme z tuku, cibule a mouky. Předem namočené švestky vypeckujeme a vložíme do polévky. Vše důkladně promícháme a vaříme tak dlouho, až jsou švestky měkké. Hotovou polévku zlepšíme kysanou smetanou a dochutíme solí.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka