Baklažány s rajčatovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  lilků, sůl, 3 lžíce oleje, 2  cibule, 3 lžíce hladké mouky, 6  rajčat, mletá paprika, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, bazalka, 1/2 l vody
Očištěné baklažány nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, osolíme a opečeme na oleji a odložíme na teplé místo. Rajčata uvaříme v osolené vodě a prolisujeme. Současně osmažíme drobně nakrájenou cibuli, poprášíme moukou, lehce osmahneme, přidáme prolisovaná rajčata, dobře rozmícháme a vše vrátíme za stálého míchání do vývaru. Povaříme 10 minut. Ke konci varu přidáme papriku a česnek utřený se solí. Do hotové omáčky přidáme jemně rozsekanou petrželku a bazalku a vše promícháme. Baklažány přelijeme omáčkou.
Příloha: chléb nebo s vařené brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka