Nadívaná tykev Matterhorn - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  tykví, 1.5 hrnečku strouhanky, 2 dl mléka, 3/4 hrnečku parmazánu nebo čedar, 3  vejce, 5 dkg mandlí, 2 lžíce zelené petrželky, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky mleté papriky, 3 lžíce másla
Menší tykve (asi po 250 g) rozřízneme podélně na poloviny. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou. Do mixéru dáme strouhanku a mléko a mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hustá kaše. Přidáme dužninu z tykví. Dále zašleháme sýr, natvrdo uvařená a pokrájená vejce, petrželku, mandle, sůl a pepř. Směsí naplníme vydlabané tykve a navrch zasypeme sladkou paprikou. Dáme na máslo do zapékací misky a pečeme ve středně vyhřáté troubě při 200 stupních 40 minut.
Příloha: Salát z čerstvé syrové zeleniny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka