Placky z patisonů - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg patisonu, 6 dkg mrkve, 1 velká cibule, 3  vejce, hladká mouka, kmín, olej, sůl
Cibuli najemno nakrájíme a na trošce tuku osmahneme. Patisony oloupeme a velká semena z nich odstraníme.
Očištěnou mrkev a patisony nahrubo nastrouháme, dáme je na pánev k cibuli, ochutíme je kmínem a vše 10 minut společně dusíme.
K vychladlé směsi přidáme mouku, žloutky a sníh z bílků. Hustotu těsta upravíme podle potřeby moukou nebo mlékem.
Na pánvičce tvoříme lžící malé placičky, které smažíme na rozpáleném tuku nejprve zvolna a pak prudčeji.
Příloha: bramborová kaše a tatarská omáčka

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka