Plněná tykev (ďurgeta) II. - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  tykev, 3  housky, mléko, 2  vejce, 4 dkg másla, 20 dkg čerstvých hub, sůl, mletý pepř, 1 lžička estragonu, 5 dkg másla, 4 dkg strouhaného tvrdého sýra, 2 dl smetany
Menší, štíhlejší tykev (po případě ďurgetu) oloupáme, rozkrojíme napůl, vnitřek vydlabeme a naplníme touto nádivkou: housky namočené v mléce smícháme s vajíčky, máslem, na drobno pokrájenými dušenými houbami, potřebným množstvím soli, trochou pepře a sekaným estragonem. Naplněnou tykev vložíme do pekáče, pokapeme dalším máslem a posypeme strouhaným sýrem, polijeme smetanou a pečeme v troubě 25-30 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka