Plněné patlažány - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  lilky, máslo, 4  rajčata, 6 dkg šunky, vepřové sádlo, cibule, čerstvé houby, 2 lžíce rýže, smetana, strouhanka
Patlažány omyjeme a po délce rozkrojíme. Klademe je do máslem vymazaného pekáče a v troubě trochu propečeme. Vyndáme z trouby, vykrojíme vnitřní dužnaté části, na drobno je rozsekáme a s rovněž nakrájenými rajčaty a se šunkou podusíme na kousku sádla s cibulí. K tomu přimícháme nadrobno nakrájené houby a rýži, oboje rovněž na másle podušené, a takto připravenou nádivkou vydlabané patlažány naplníme. (Nebo je také plníme pečenými, nakrájenými husími játry.) Naplněné položíme do dobře vymazaného pekáče, navrch dáme máslo, smetanu a na másle smaženou strouhanou houskou a v horké troubě upečeme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka