Hrachová polévka s uzeným masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 šálky hrachu (vařený a prolisovaný), 1 lžíce másla, 1 menší cibule, 1 lžíce zelené petrželky, 20 dkg uzeného masa, 1.5 l vývaru (z uzeného masa), 2  rohlíky, 1 lžička másla
Do vývaru dáme vařený prolisovaný hrách a přivedeme do varu. Na másle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme petrželku a odstavíme. Cibule mírně zezlátne. Přidáme oboje k vývaru s hrachem, přidáme na kostičky pokrájené vařené uzené maso a asi 5 minut povaříme. Rohlíky nakrájíme na tenké nudličky, opatrně je přendáme bez drobtů na suchou pánev a na mírném ohni je opražíme. Pak přimícháme máslo a odstavíme. Podáváme zvlášť jako vložku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka