Římská tykev - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 hrnečku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžička nadrobno rozsekané zelené petrželky, 30 dkg tykve, sůl, mletý pepř, 1 hrneček vývaru nebo voda s kostkou masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, parmazán nebo čedar na posypání
Na oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek a petrželku. Tykev nakrájíme na malé kostky. K opečenému česneku přidáme tykev, osolíme a výrazně opepříme. Ve vývaru rozmícháme protlak a nalijeme na tykev. Dusíme tak dlouho, až je šťáva hustá. Posypeme sýrem a podáváme s rýží nebo s opečenými brambůrkami, zdobí se snítkou čerstvé petrželky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka