Hrachová polévka se žemlí - recept cpt. Cooka
4 porce:  12 dkg hrachu, 1.25 l vody, 2 lžíce tuku Ceres soft, 1  cibule, 2 lžíce hladké mouky, česnek, polévkové koření, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, majoránka, 2  žemle
Hrách namočíme na 6 hodin do vody, scedíme a v čerstvé vodě uvaříme. Na rozehřátém tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme zbývající vodou, rozšleháme a za stálého míchání uvedeme do varu. Současně s prolisovaným česnekem a polévkovým kořením jíšku vmícháme do hrachu a vaříme asi 10 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme petrželku a majoránku. Podáváme s kostičkami žemle opraženými nasucho na pánvi.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka