Smažené tykvové placičky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 lžička másla, 1  cibule nebo granulovaná cibule, 50 dkg cukety, 10 dkg tvrdého sýra, 3  vejce, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky římského kmínu (mletého), 1/4 lžičky černuchy, 1/2 lžičky pískavice (mleté), mletý pepř, sůl, olej na smažení, strouhanka
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku a koření. Hrubě nastrouhanou tykev spojíme s cibulovou směsí, strouhaným sýrem, vejci, osolíme. Je-li směs řídká, přidáme pár lžic strouhanky nebo mouky.
Na rozpálený olej klademe lžíce tykvového těsta a opékáme po obou stranách do zlatohněda. Je to jinak kořeněná obdoba našeho bramboráku. Placičky lze připravit i z brambor nebo kedlubny Gigant.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka