Smažený lilek s česnekovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  2  lilky (po 250 g), 1  vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl,

Omáčka: 1 lžíce oleje, citrónová šťáva, 3 stroužky česneku, 2  jarní cibulky (s natí), 1 malá cibule, kopr, mletý pepř, sůl

Oloupané lilky nakrájíme na kolečka 1/2 - 1 cm silná. Rozložíme je na čistou utěrku, osolíme a počkáme, až pustí vodu.
Mezitím připravíme omáčku. Cibuli nakrájíme na drobné kousky. Česnek prolisujeme, kopr nasekáme. Připravenou zeleninu smícháme s olejem, solí a pepřem a dochutíme citrónovou št'ávou.
Kolečka obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
Lilek usmažíme na oleji nebo ve fritovacím hrnci.
Hotový pokrm přelijeme česnekovou omáčkou a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka