Tykev na smetaně - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg tykve, 6 dkg másla, 1 velká cibule, 2 dkg hladké mouky, 1  citrón, 1/2 hrnečku šlehačky, sůl, mletý pepř, 1 špetka moučkového cukru
Tykev oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Osolíme a necháme 5 minut odležet. Scedíme přebytečnou vodu. Na másle zlehka tykev osmahneme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, opepříme a dusíme asi 15 minut. Zaprášíme moukou a opět necháme chvíli podusit. Nakonec přidáme šťávu z citrónu, podle chuti dosladíme a přidáme šlehačku. Ihned odstavíme z ohně. Podáváme jako přílohu k pečenému nebo vařenému masu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka