Tykev plněná rýží a mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 lžíce oleje, 1  cibule, 5 dkg čerstvých hub, 50 dkg mletého masa, 1  vejce, 2 dkg rýže, sůl, mletý pepř, 2  tykve (po 400 g),

Omáčka: 3 lžíce oleje, 1  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 40 dkg rajčat, 2 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl

Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, mleté maso a vše osmahneme. Přidáme vejce, vařenou rýži, sůl, pepř a dobře promícháme. Tykev rozpůlíme, dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a necháme ji na čisté utěrce 5 minut odstát, aby z ní vytekla voda. Přidáme ji do směsi k plnění. Tykev naplníme a dáme do pekáčku. Připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme cibulku s moukou, přidáme rozvařená a prolisovaná rajčata, která můžeme nahradit i protlakem, petrželku, tymián a osolíme. Omáčku necháme krátce povařit, aby se jednotlivé přísady dobře spojily. Omáčkou zalijeme tykev v pekáčku a dáme do horké trouby péci na 30 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bílým chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka