Tykev po florentinsku - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  tykve (po 300 g), 1/4 hrnečku oleje, 1.5 hrnečku cibule, 1.5 lžičky bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky česneku, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky dobromysli, 3 hrnečky rajčatového protlaku
Tykve omyjeme a odkrojíme špičky. Podélně rozpůlíme a půlky nakrájíme na špalíčky o výšce 3 cm. Rozehřejeme olej a dáme na něj tykve dužninou dolů. Osmahneme a přidáme cibuli. Když obě zeleniny mají zlatavou barvu, přidáme koření a protlak. Dusíme, dokud směs nezhoustne. Podáváme v omáčníku nebo na malých miskách a k tomu špagety, které zaléváme omáčkou z tykví.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka