Tykev smažená na másle - recept cpt. Cooka
4 porce:  3  tykve (po 300 g, menší), 1/4 hrnečku hladké mouky, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 2  vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce strouhanky, 1/2 hrnečku másla
Tykve omyjeme, ale neloupeme. Odkrojíme špičky a nakrájíme podélně na čtvrtiny, které dále nakrájíme na plátky. Připravíme si tři misky, které naplníme následujícím způsobem:
- první miska: mouka, sůl, pepř
- druhá miska: vejce s citrónovou šťávou
- třetí miska: strouhanka
Kousky tykve obalujeme postupně ve všech miskách. Obalené kousky rychle osmahneme na rozehřátém másle. Osmažené kousky dáváme na papírový ubrousek osušit. Podáváme s vařenými brambory. Osmažené kousky lze při podávání dochutit kečupem nebo majonézou, ale není to třeba, protože obalovací hmota má velmi dobrou chuť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka