Zapékaný baklažán s tykví - recept cpt. Cooka
4 porce:  80 dkg lilku, 50 dkg mletého masa, 50 dkg tykve, 40 dkg rajčat, 10 dkg cibule, 10 dkg tvrdého sýra, 2 dl mléka, 2 dl smetany, 5 dkg másla, 3  vejce, sůl, mletý pepř, 1 lžíce hladké mouky, 10 dkg oleje
Tykev a baklažán nakrájíme na menší plátky, rajčata na kolečka. Vždy po plátku baklažánu a tykve posypeme moukou, osolíme a na oleji opečeme. Maso osolíme, opepříme, opečeme a podusíme na cibulce na hustší kaši. Na vymaštěný pekáč rozložíme střídavě osmaženou zeleninu, maso a opět zeleninu. Zalijeme mlékem a smetanou s rozšlehanými vejci. Posypeme strouhaným sýrem a v rozehřáté troubě zapečeme dozlatova.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka