Alsaské zelí - recept cpt. Cooka
Choucroute comme a Colmar
4 porce:  50 dkg kysaného zelí, 1  cibule, 2 lžíce vepřového sádla, 1 dl bílého vína, 1  jablko, 10 kuliček jalovce, 30 dkg anglické slaniny, 2 cl třešňovice (kirše), 50 dkg brambor, 4  vepřové kotlety, 4  klobásy, sůl, mletý pepř
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme zelí, jablko, jalovec a krátce podusíme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem a vínem. Navrch položíme klobásy, osolené, naklepané a opepřené kotlety. Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny. Podáváme s chlebem nebo s brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka