Čerstvé hlávkové zelí dušené - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zelí, 5 dkg vepřového sádla, 1 lžíce hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1  cibule, 1 lžička kmínu, 4 lžíce octa, sůl
Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů, očistíme, rozkrojíme na čtvrtky, dobře propereme, košťál vykrojíme, ale nevyhodíme. Sníme ho za syrova, je stejně hodnotný jako ostatní části zelí. Zelí nakrájíme na nudličky nebo je nakrouháme. Dáme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme bez pokličky, aby čpavé látky vyprchaly. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme zelí, kmín, sůl a dodusíme doměkka. Pak zaprášíme moukou a ještě chvíli podusíme. Nakonec podle chuti osladíme a přikyselíme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka