Červené zelí naplněné do jablek - recept cpt. Cooka
4 porce:  5  jablek, 1/2 kg červeného zelí, 2 lžičky moučkového cukru, sůl, 2  hřebíčky, 2 lžíce octa, 5 dkg másla nebo olej, 3 dkg slaniny, 2  cibule
Očištěné nakrouhané zelí podusíme v osolené a okyselené vodě, kterou pak slijeme a zelí dáme dusit na tuk, slaninu nakrájenou na kostky a na jemně sekanou cibuli. Oloupaná jablka klademe do okyselené vody, vnitřek vykrojíme a naplníme je zelím. Zelí před plněním dochutíme solí a kořením. Do misky dáme zbytek zelí, na to posadíme plněná jablka a dodusíme je v troubě, až jsou měkká. Během dušení je pokapáváme tukem.
Podáváme ke kachně.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka