Hajducké zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg uzeného bůčku, 15 dkg debrecínské klobásy, 60 dkg kysaného zelí, 2 lžíce vepřového sádla, 1 větší cibule, 25 dkg kořenové zeleniny, 1 lžíce mleté papriky, sůl
Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a dusíme doměkka. Uzený bůček uvaříme s očištěnou zeleninou, z vývaru a zeleniny připravíme polévku. Bůček nakrájíme na kostky, klobásu na tenká kolečka a obojí opečeme na zbytku sádla. Přidáme mletou papriku, zamícháme, podlijeme a přidáme k zelí. Ještě chvíli společně dusíme, dochutíme solí a podáváme s noky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka