Kysané zelí s uzeným a brambory - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg kysaného zelí, 1  cibule, 5 dkg slaniny, sůl,  špetka moučkového cukru, 1  jablko, 1/2 kg brambor, 5 dkg másla, 25 dkg uzeného masa, 1 šálek kysané smetany,  trochu strouhanky
Vařené odkapané zelí pokrájíme na kratší kousky a dusíme na slanině a cibuli do měkka. Při dušení přidáme trochu cukru, je-li zapotřebí i sůl a oloupané ustrouhané jablko. Do pekáče nebo ohnivzdorné misky vymazané máslem dáme vrstvu zelí, na to vrstvu na kolečka nakrájených brambor, potom na tenké plátky nebo nudle nakrájené vařené uzené maso. Tak postupujeme, až skončíme zelím. Povrch polijeme kyselou smetanou a pokrm necháme v troubě asi půl hodiny péci.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka