Sladkokyselé zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hlávka pekingského zelí, 1 malá feferonka, 1 lžička soli, 1 lžička moučkového cukru, 4 lžíce oleje na smažení,

Omáčka: 1 lžíce bramborové škrobové moučky, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce octa, 3 lžíce pomerančové šťávy, 2 lžíce sherry, 2 lžíce rajčatového protlaku, 3 lžičky moučkového cukru, 5 lžic vody

Prostřední hlávku pekingského nebo bílého zelí omyjeme a rozkrojíme na polovinu. Odstraníme košťál a listy rozkrájíme na tenké proužky. Přidáme sůl a cukr, pečlivě promícháme a na 30 minut odložíme.
Všechny součásti omáčky spojíme a pečlivě promícháme, uvedeme do varu a 5 minut na slabém plameni vaříme, až omáčka zhoustne a není průhledná. Stáhneme z plotny a dáme do tepla.
Papričku omyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenké proužky. Smažíme ji za stálého míchání na rozpáleném oleji 2 minuty. Přidáme zelí a dále 2 minuty mícháme. Stáhneme plamen na nejnižší stupeň a ještě 5 minut smažíme, přičemž zamícháme už jen občas. Vyjmeme na misku a polejeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka