Hrachová se zeleninou - recept cpt. Cooka
4 porce:  10 dkg hrachu, 20 dkg kořenové zeleniny, 2 dkg hladké mouky, 2 dkg vepřového sádla, 1 l vody, 1/4 l mléka, sůl, česnek, majoránka,  trochu chleba nebo žemle
Důkladně hrách přebereme, opláchneme a necháme nejméně jeden den namočený asi v půl litru vody. V téže vodě pak druhý den vaříme. Asi po 1/4 hodině přidáme na kousky rozkrájenou kořenovou zeleninu. A ještě spolu chvíli povaříme. Pak vše rozmixujeme. Vedle si připravíme jíšku z mouky a sádla, kterou zalijeme vodou a povaříme. Přilijeme ji do rozmixovaného hrachu se zeleninou. Přidáme česnek utřený se solí a majoránku. Připravíme si na kostičky nakrájený chleba nebo žemli, osmahnuté na sádle, které pak na talíři zaléváme polévkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka