Zelí červené s citrónovou šťávou a vínem - recept cpt. Cooka
6 porcí:  1.5 kg červeného zelí, 1  cibule, 5 dkg másla, 1/8 l citrónové šťávy, 1  bobkový list, 2  hřebíčky, sůl, 1/8 l červeného vína, 7 dkg moučkového cukru
Očištěné zelí jemně nakrouháme. Cibuli nakrájíme na kostičky, podusíme na másle, promícháme se zelím a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Okořeníme bobkovým listem, hřebíčkem a solí, přidáme červené víno a zasypeme cukrem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni 50 minut. (V tlakovém hrnci je hotové za 20 minut.) Dušené červené zelí s citrónovou šťávou a vínem má osvěžující a jemnou chuť. Podáváme s bramborovými knedlíky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka