Zelí hlávkové dušené - recept cpt. Cooka
4 porce:  75 dkg zelí, 8 dkg tuku, 1 lžíce hladké mouky, 4 dkg moučkového cukru, 1  cibule, 1 lžička kmínu, 4 lžíce octa nebo citrónové šťávy, sůl
Hlávku zelí zbavíme vrchních ovadlých listů. Očistíme ji, rozkrojíme na čtvrtky, dobře propereme a košťál vykrojíme. Nevyhodíme jej však, sníme ho za syrova, protože je stejně hodnotný jako ostatní části zelí. Zelí nakrájíme na nudličky, dáme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme bez pokličky, aby čpavé látky vyprchaly. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme zelí, kmín, sůl a dodusíme doměkka. Nakonec zaprášíme moukou a chvíli podusíme. Dušené zelí podle chuti osladíme a přikyselíme.
Podáváme jako přílohu k masům nebo k bramborovým a jiným pokrmům.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka