Zelí letní s jablky - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hlávka zelí, sůl, kmín, 10 malých jablek, 3 lžíce oleje, moučkový cukr, ocet podle chuti, zelená petrželka
Zelí zbavíme vrchních povadlých listů, omyjeme, nakrájíme nadrobno a dáme do kastrolu. Zalijeme malým množstvím vody, osolíme, okmínujeme a asi 10 minut dusíme. Mezitím omyjeme jablka. Mají-li pěknou chutnou slupku, tak je ani neloupeme. Rozdělíme je na osminky, zbavíme jadřinců a dáme na povrch zelí společně dusit. Jakmile zelí a jablka změknou, omastíme je olejem, ochutíme cukrem a octem a zlehka promícháme, aby jablka zůstala vcelku. Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou. Podáváme s vařenými novými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka