Zelí plněné - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřového masa, 4 dkg uzené slaniny, 10 dkg rýže, 1  vejce, mletý pepř, mletá paprika, sůl, 8 kvašených zelných listů, 1 kg kysaného zelí, vepřové sádlo, hladká mouka, 2 lžíce smetany
Připravíme nádivku z vepřového masa, uzené slaniny nakrájené na drobno, oprané rýže, celého vejce, trochu pepře, sladké papriky a soli. Lžičku nádivky dáme vždy na kvašený zelný list, svineme a okraje listu přeložíme. Do kastrolu dáme kyselé zelí (je-li příliš kyselé, trochu je vypereme), vložíme na ně plněné zelné listy, vše podlijeme vodou smíchanou se šťávou ze zelí, a to tak, aby vše bylo potopeno. Přisolíme a vaříme 1.5 - 2 hodiny. Připravíme si řídkou jíšku, přidáme ji do zelí, z něhož jsme plněné listy vyndali, a povaříme. Než pokrm podáváme, dáme nadívané listy znovu do zeli. Chuť zlepšíme smetanou. K plněnému zelí podáváme čerstvě pečené vepřové kotlety. Chuť tohoto pokrmu zlepšíme, přidáme-li do zelí vepřová ouška, ocásky nebo bůček.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka