Zelné závitky plněné šunkovou rýží - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 velkých zelných listů, 5 dkg anglické slaniny, 1 středně velká cibule, sůl, mletý pepř, 25 dkg šunky nebo vařeného libového masa, 1  žloutek, 1 lžíce másla
Zelné listy krátce povaříme v osolené vodě a dáme okapat. Slaninu drobně nakrájíme, do sklovita vyškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji mírně do zlatova. Pak přidáme zpola uvařenou rýži a společně podusíme, až je měkká. Naposled přimícháme drobně pokrájenou šunku nebo maso a po odstavení z plotny přimícháme vejce nebo jen žloutek. Ze zelných listů skrojíme na plocho žebra, naplníme je směsí a od silnějšího konce počínaje je sbalíme. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo a dusíme 10 minut. Hotové posypeme na sucho opraženou strouhankou pokapanou máslem.
Příloha: rajčatový salát

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka