Černý kořen dušený - recept cpt. Cooka
4 porce:  50 dkg černého kořene, 5 dkg tuku, 1 malá cibule, 4 dkg hladké mouky na zahuštění, 4 dkg tuku, 1/4 l kyselého mléka nebo sladkého, sůl, mletý pepř (nebo sladká paprika)
Očištěný kořen nakrájíme na kolečka. Na tuku zpěníme cibulku, přidáme rozkrájený kořen, osolíme, opepříme a trochu podlijeme a dusíme doměkka. Mezitím si připravíme mléčný bešamel: z mouky a tuku usmažíme zlatovou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a povaříme alespoň 10 minut. Bešamelem zalijeme černý kořen, dosolíme a podáváme s rýží, brambory nebo těstovinami.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka