Hrstková luštěninová - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 hrst hrachu, 1 hrst čočky, 1 hrst fazolí, 1 hrst krupek, 1 hrst ovesných vloček nebo rýže, 1 lžíce tuku, 1  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1.5 l vody,  trochu bujónu (masox), majoránka, česnek, sůl
Luštěniny přebereme, promyjeme a namočíme asi na 12 hodin. Potom vaříme a do téměř měkkých luštěnin přidáme vařit rýži nebo ovesné vločky. Rýži nejprve v několika vodách opereme. Mezitím si připravíme cibulovou jíšku z drobně nakrájené cibule, tuku a mouky. Polévku touto jíškou zahustíme a povaříme ještě několik minut. Dochutíme masoxem, solí, česnekem a majoránkou. Luštěniny vaříme v nesolené vodě, solíme, až když jsou téměř uvařené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka