Klášterní polévka ze zralých fazolí - recept cpt. Cooka
1 porce:  4 dkg fazolí, 10 g oleje, 2 dkg cibule, 10 dkg mrkve, 10 g celeru, 3 dkg rajčat, 1.5 dkg paprik, 3 g máty peprné, 3 g zelené petrželky, 3 ml octa
Očištěné a omyté zralé fazole zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, zamícháme a ohříváme až do varu a vaříme 5 minut. Zahřívání prerušíme a fazole 6x propláchneme ve studené vodě. Znovu zalijeme studenou vodou, přidáme olej, cibuli nakrájenou na drobno, mrkev a celer nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni. Ihned jak se fazole svaří, přidáme papriky nakrájené na kousky. Po 15 minutách přidáme rajčata nakrájená na kousky a drobně posekanou mátu. Dochutíme solí, vaříme ještě 15 minut a potom přidáme nadrobno nakrájenou petrželku.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka