Okurky s koprovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  1 kg salátové okurky, 2 lžíce tuku, 1  cibule, sůl, mletý pepř, 1/4 l krémovité kysané smetany, 2 rovné lžíce hladké mouky,  špetka moučkového cukru,  trochu citrónové šťávy, kopr, bujón (masox)
Oloupané okurky rozpůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky. Drobně nakrájenou cibuli podusíme na tuku, přidáme kostičky okurek, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme, až okurky zprůhlední. Ve smetaně rozšleháme mouku, okurky zalijeme, krátce povaříme a dochutíme citrónovou šťávou, špetkou cukru nebo kouskem masoxu. Do hotového pokrmu vmícháme jemně nakrájený kopr. Podáváme s novými brambory a vařenými vejcem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka