Plněné okurky - recept cpt. Cooka
4 porce:  8 menších okurek, 30 dkg čerstvých hub různých druhů, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 4 dkg slaniny, sůl, mletý pepř, 1 kulička jalovce (rozdrtit), tymián, 6 lžic strouhanky, 6 dkg tuku, 1/8 l vývaru z masa nebo masoxu, 1 dl kysané smetany, citrónová šťáva
Oloupané okurky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Očištěné houby nadrobno pokrájíme. Použijeme-li žampióny, zakapeme je citrónovou šťávou, aby zůstaly bílé. Cibuli nadrobno nakrájíme a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky osmahneme. Přidáme houby a 4 minuty společně dusíme. Ochutíme solí, pepřem, česnekem, jalovcem a bylinkami. Okurky touto směsí naplníme. Povrch posypeme strouhankou a poklademe kousky másla. Naplněné okurky vložíme do pekáčku vymazaného tukem, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a ve středně horké troubě asi 20 minut zapékáme. Hotový pokrm zahustíme kysanou smetanou a dle chuti dokořeníme. Podáváme s vařenými brambory.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka