Zapečené čekankové puky - recept cpt. Cooka
4 porce:  6  čekankových puků, 15 dkg ementálu nebo jiný tvrdý sýr, 5 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l mléka, 1  žloutek, mletý pepř, sůl
Čekankové puky očistíme, opláchneme a vcelku vložíme do slané vařící vody. Vaříme do měkka, asi 20 minut. Máslo dáme rozpustit, přidáme mouku, zalijeme mlékem a uvaříme hustší bešamel, vmícháme 3/4 jemně nastrouhaného ementálu, opepříme, osolíme, přidáme ještě žloutek a vymícháme do hladka.
Okapané čekankové puky složíme do máslem vymazané zapékací misky a potřeme je sýrovým bešamelem. Posypeme zbylou čtvrtinou ementálu, poklademe kousky másla a zapečeme do růžova v rozpálené troubě. Jako příloha se hodí bílý chléb.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka