Co zahrada dá - recept cpt. Cooka
Jardiniere
4 porce:  50 dkg karotky, 50 dkg brambor, 25 dkg zeleného hrášku, 3  cibule, 1 lžíce hladké mouky, 50 dkg šunky, 2  hlávkové saláty, zelená petrželka, tymián, sůl, bobkový list
Ve větší nádobě, nejlépe litinové, necháme na másle zesklovatět nadrobno pokrájené tři menší cibulky. Přidáme nakrájenou šunku nebo slaninu (nemusí ale být) a lžíci mouky. Zalijeme vodou. Potom přidáme hrášek, rozebraná srdíčka ze salátů, na kolečka pokrájenou karotku a na větší kostky nakrájené brambory. Vody má být v hrnci jen tolik, aby přikryla zeleninu. Do Jardiniery přidáme ještě 'bouquet garni', tj. kytičku zelené petržele svázanou nití s bobkovým listem a větvičkou tymiánu. Vše pomalu dusíme, až na dně hrnce zůstane jen troška dobré šťávy.
Jardiniere připravenou z mladé jarní zeleniny můžeme podávat jako samostatné jídlo. Stejně upravená pozdní zelenina se dá využít jako příloha k masu.
Příloha: černý chléb

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka