Makedonské lečo - recept cpt. Cooka
4 porce:  1/2 kg paprik, 1 lžička mleté papriky, sůl, 1  cibule, 5 dkg oleje, 20 dkg rajčat, 1/4 kg vařeného zadního hovězího, 2  vejce, 2 dkg másla, 2 dkg hladké mouky
Na proužky nakrájené očištěné papriky podusíme v troše osolené vody doměkka. Na pánvi osmahneme na tuku pokrájenou cibuli, přidáme rajčata a necháme je rozdusit. Přidáme k nim na kostičky pokrájené zvlášť uvařené hovězí maso a společně trochu podusíme. Podle potřeby podléváme. Rajčata s masem přidáme do podušených paprik, dobře promícháme, osolíme a okořeníme mletou paprikou. Vodu z paprik nevyléváme, zahustíme ji jíškou z tuku a mouky, přidáme do pokrmu a ještě povaříme. Do hotového pokrmu vmícháme rozkvedlaná vejce a necháme je zahoustnout.
Podáváme s chlebem. Je možno použít kterékoli zbytky tepelně opracovaného masa, popřípadě i uzeninu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka