Nudle s boby - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg perlových nudlí, 25 dkg bobů, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 stroužek česneku, 1 l masového vývaru, 1 snítka zelené petrželky, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr
Do kastrolu s nevelkým množstvím osolené horké vody dáme vařit boby, namočené od předcházejícího večera. Ke konci vaření osmahneme na oleji slaninu nakrájenou na nudličky, pokrájený česnek a petržel. Osmaženou slaninu a zeleninu dáme do kastrolu, přidáme teplý masový vývar, osolíme, opepříme a dovaříme do konce.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena (”al dente”), necháme ji okapat a vhodíme do kastrolu, zamícháme a necháme několik minut povařit. Podáváme v polévkové míse, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka