Zapečená zelenina s uzeným bůčkem - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg bílého zelí, 10 dkg zelených paprik, 20 dkg rajčat, 20 dkg uzeného bůčku, 2 stroužky česneku, 2 dkg vepřového sádla na formu, kmín, worcestrová omáčka, mletý pepř, sůl
Zelí rozkrájíme na nudličky, promícháme s prolisovaným česnekem, sekanou cibulí, kmínem, pepřem a solí. Zapékací formu vymažeme sádlem a naplníme polovinou připraveného zelí, polovinou na plátky rozkrájeného bůčku, plátky rajčat a proužky paprik. Zakryjeme zbylým zelím, zalijeme trochou vody s několika kapkami worcesteru, poklademe zbylými plátky bůčku a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka