Páskové nudle s fazolemi - recept cpt. Cooka
5 porcí:  25 dkg pokrájených páskových nudlí, 25 dkg vařených barevných fazolí, 10 dkg libové slaniny, 1/2 dl extra virgin olivového oleje, 1 malá cibule, 1 snítka celerové natě, 5 malých rajčat, 1/2 l vývaru z masa nebo z kostky, sůl, mletý pepř, ovčí sýr
V kastrolu osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a celer a slaninu, nakrájenou na nudličky. Pak přidáme teplý vývar a rajčata pokrájená na kousky, oloupaná a zbavená semínek. Osolíme, opepříme a necháme několik minut povařit.
Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat a vhodíme do kastrolu. Přidáme předem uvařené fazole, zamícháme a necháme povařit pár minut. Podáváme v polévkové míse, strouhaný sýr zvlášť.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka